single-image

Det ju tur att det finns bärgare i Stenungsund

Det kan ju hända den bäste att åka ner i diket. Man kan ju tycka att det inte kan vara så svårt att hålla i ratten och hålla sig på vägen. Många har ändå varit med om att behöva väja för något oväntat eller bara glida i diket på lite is som inte syntes. Man blir mindre kaxig när det hänt. Halkkörningen i körskolan gav väl en vink om hur lätt det är att förlora kontrollen, men man tror ju ändå att det aldrig kommer att hända. 

 

 

Det är inte bara dikena man kan hamna i när man är ute på vägen

Även om man klarar sig från att åka i diket kan det uppstå en del andra svårigheter som man inte klarar av att lösa. Motorstopp i rusningstrafik kan ge vem som helst hög puls och panik. Att maktlöst bli stående under motorhuven utan att kunna göra något även om man vet vad det är för fel. Numera behöver man ju inte lifta till närmaste telefonkiosk, i varje mobil kan det ligga numret till en bärgare i Stenungsund och hjälpen kommer.

Har man haft för bråttom eller tappat den enda bilnyckeln i sjön kan man också få hjälp.

Man känner sig inte på topp när man står där framför den låsta bildörren, tittar på sina saker och inser att man är utelåst. Då är det skönt att ha mobilen med sig så att man kan ringa en bärgare. Det är aldrig roligt att behöva erkänna sina misstag, men det underlättar om den som hjälper en är glad och trevlig.

Med bärgare i Stenungsund får man ett gott humör på köpet. Inga förebrående blickar eller gliringar, bara yrkesmässig hjälpsamhet. Både man själv och bilen kan få skjuts till verkstad och en ny nyckel. Kanske lika bra att göra en kopia.