Olika tillval

Det kan kännas nervöst att skicka viktiga paket via ett ombud eftersom man själv inte har någon kontroll på vad som händer sedan, utan man kan bara hoppas på det bästa. Men när du ska skicka paket med schenker finns det ett flertal olika tillval att göra för att göra sändningen av paket ännu enklare och exakt, och tillsammans med spårningsinfo har man plötsligt mer kontroll över paketets resa. Ett av tillvalen från DB SCHENKERsystem är något som kallas för lossning, vilket innebär att paketet levereras på ett önskat datum. För att göra detta än mer precist är endast de datum som går att leverera på valbara. Detta är en stor trygghet när man skickar viktiga paket så att man vet att det kommer fram exakt när man vill, vilket är ovärderligt för företag. Med denna tjänst blir det enkelt att lita på att försändelserna kommer fram till ens kunder som de ska och inom utsatt tid.

Ett annat tillval är avisering (som gäller för inrikes skickade paket) och prenotice (som gäller för paket som skickas utomlands). Detta innebär att mottagaren får en avisering på antingen post, telefon, e-post eller via sms när paketet är redo att hämtas ut. Här är det viktigt att alla uppgifter är korrekta och fullständiga, annars riskerar aviseringen att debiteras.

Det är också möjligt att välja tillvalet efterkrav med paySchenker, som innebär att mottagaren får betala med kort via Schenkers hemsida. Vid efterkrav är det obligatoriskt att mottagarens bankgironummer och kontaktuppgifter anges.

Ibland behöver man skicka något som måste komma fram snabbt till mottagaren och då kan man välja tillvalet express-leverans. Med express-leverans når paketet mottagaren senast kl. 10.00 dagen därpå enligt turlistan. Detta fraktsätt går dock inte att använda för farligt gods, hemleverans, special eller värmeleverans. Om paketet mot förmodan skulle bli försenat enligt turlistan återbetalas kostnaden för detta tillägg.