single-image

Omrörare i Stockholm

Omrörare är en maskin som kopplas till en strömkälla och kan sedan användas för att röra om i olika slags vätskor. Det vanligaste är att omröraren drivs med en elmotor. Ibland sker själva omrörningen med en form av propeller. Då sänks först elmotorn ner i den vätska som ska röras om. Det finns också toppmonterade omrörare. Då har man valt att sätta både motor och växellåda ovanför smeten eller vätskan som ska få sig en omgång och blir rörd till en perfektion. 

Det finns så många områden där en omrörare kan komma väl till pass. Det behövs röras om i avloppsvatten så att inget fastnar och bildar ett stopp. Andra områden är i de stora bruken som tillverkar pappersmassa. På varje bondgård finns det en gödselstack och de brukar ha stora bassänger med flytgödsel, där är det viktigt att röra om. Det går bra att ansluta en omrörare till motorn i traktorn. Det blir en lite mer temporär omrörning och då funkar ju en traktor bra. 

En god röra

Magnetloppor är små omrörare som är bra i laboratorier med kemiska preparat som ska blandas. Ett kärl med vätska står på en platta som har en magnet som roterar på insidan. Den drivs då med en elektrisk motor eller med en magnet. Därefter sänks en annan magnet ner i kärlet med vätskan som ska röras om. Magnetism uppstår och rörelsen sker. Omrörare i Stockholm är ett tips om man vill veta mera; https://www.pump-pyrolysteknik.se/omrorare-stockholm/

Det finns även något som heter jetomrörare. Då använder man sig av en pump som sprutar in en jetstråle i massan eller vätskan som ska röras om. Kraften från strålen orsakar att det sker en rörelse som gör att det bildas en omrörning. Det handlar då oftast om att vätskan befinner sig i en tank som kan hålla för trycket.