single-image

Sidohängda fönster är en modell som passar de flesta

Innan man köper nya fönster till sitt hus kan det vara bra att fundera lite över vilka behov man har. Ofta kan det vara så att behovet att byta fönster kommer av att man vill få ner sina energikostnader genom att sätta in fönster som isolerar extra bra. Det finns dock flera saker man bör överväga innan man köper nytt, till exempel vilken hängning man vill ha på fönstren. Beroende på vilken hängning man har kan man exempelvis underlätta städning eller vädring, det kan också vara viktigt att man får rätta känslan av modellen.

En klassiker i svenska hem

Ett sidohängt fönster är en klassisk modell som passar i de allra flesta hem. De erbjuder variationsmöjligheter när det är dags att vädra genom att man kan öppna upp det helt och hållet eller bara lite grann. Sidohängda fönster som öppnas inåt är också väldigt lätta att rengöra oavsett vilken våning man befinner sig på. Nackdelen med fönster som öppnas inåt är dock att man måste tömma fönsterbrädan innan öppning vilket kan krångla till det när man vill vädra lite snabbt. Med spröjs ger dessa fönster en romantisk och gammeldags känsla.

Smidiga fönster för den som vill ha något mer modernt

Ett vridfönster öppnas utåt i underkant och kan snurras 180 grader så att utsidan kommer inåt, dessa fönster passar oftast bäst på lite modernare hus. Tack vare att man kan snurra det så blir även detta fönster väldigt enkelt att putsa. Det kan dock upplevas som en nackdel att fönstret hela tiden befinner sig i fönsterkarmen jämfört med sidohängda fönster som lämnar en tom karm när de öppnas på vid gavel. 

Fönster av hög kvalitet

Är man ute efter högkvalitativa fönster, oavsett vilken modell, så kan man vända sig till Klarfönster. De erbjuder över 200 olika kombinationer av energibesparande trä eller trä och aluminium fönster som alla kan måttanpassas efter önskemål.