single-image

Vem kan fixa spolning av avlopp i Brålanda?

När det gäller spolning av avlopp i Brålanda skiljer det sig inte nämnvärt från något annat ställe man gör en spolning på. Med rätt slags bil och kunniga förare blir det inga problem att spola avlopp vare sig i Brålanda eller på någon annan plats. Lite mer information kan man hitta på den här hemsidan: https://hentrab.se/.

För att få bort avlagringar som satt sig fast i rören krävs det ett kraftigt tryck. Genom att använda sig av varmt vatten kan man spola bort lite skit som sitter fast. Det kan sitta bara lite fast, men också rejält fast. Avlagringar som satt sig alldeles för hårt i rören för att man ska kunna få loss dem med ett kraftigt genomspolning, får man ta till andra knep för att lösa. Det är då man utför en rörrensning istället. 

 

 

Hur ofta ska man spola rören?

Det är lämpligt att spola i förebyggande syfte. Då kan ju var och en förstå att om det är en byggnad där rören används mycket frekvent och det är tyngre smuts som kan ansamlas, ja då är det bättre att göra det oftare. Har man en byggnad som sällan används kan det gå lite längre mellan varven. De rekommendationer som ges är att man ska utföra en spolning var tredje eller femte år. Det är alltså den som äger fastigheten eller huset som måste se till att det här blir gjort. 

Hur märker man att det är dag att spola rören?

Det första tecknet brukar vara att det går lite trögt för vattnet att rinna undan. Det man kan göra själv är att göra rent i rören och sanera vattenlåset. Duschens avlopp är ett sådant område, för att inte tala om köksvasken. Ibland är det bara en ordentlig rengöring som behövs, andra gånger är det dags att spola avloppet.