single-image

Användbara tips på däckgöteborg.se

Våra skiftande årstider med tuffa väderförhållanden gör att det är extremt viktigt att ha bra däck på bilen såväl sommar som vinter. Många tycker att det är svårt att veta om däcken fortfarande håller måttet eller om det är dags att investera i nya. Det är heller inte lätt att veta vilka slags däck som man ska satsa på. Här följer några användbara tips om vad man ska tänka på. 

När man köper nya däck till till sin bil finns det flera saker att fundera över som påverkar valet, som att väglag kan skilja kraftigt beroende på var i landet man bor. I söder har man många gånger inte ens snö medan det i norr är precis tvärtom. Det väglag som man oftast kör på ska vara med och styra då man väljer däck till sin bil. Mönsterdjupet på vinterdäck ska vara minst tre millimeter för personbilar. 

Släng inte pengarna i sjön

Tillbringar man långa sträckor ute på vägarna i sin bil är troligtvis komforten också något man bör ta med i val av nya däck. Men har man en lite äldre bil brukar däck med hög komfort inte göra särskilt stor nytta. Valet av däck påverkas även av bilens maxhastighet och hur man brukar köra. Nyttjar man sin bil mest inne i stan kommer man oftast inte upp i så höga hastigheter. På exempelvis sidan däckgöteborg.se kan man få bra tips om däck.

Många tror att däcken bara behöver prestera på topp under vintern och struntar i att kontrollera mönsterdjupet på sommardäcken. Men det är minst lika viktigt att ha bra däck på sommaren som på vintern. Mönsterdjupet på ett sommardäck ska vara minst 1,6 millimeter, men det får gärna vara mer. Ju bättre mönsterdjup desto säkrare är däcket, särskilt på våta sommarvägar, där man annars kan riskera att få vattenplaning.

Leave a Comment

Your email address will not be published.