single-image

Dags för en renovering?

Hemmet fungerar som en oas i vårt annars stressiga liv. Den oasen vill vi gärna försköna och förnya för att vi ska trivas så bra som möjligt. Och idéerna kring heminredning och renovering finns överallt, i allt från trendiga magasin i butikshyllan till gör-det-själv-inspiration på nätet.

 

Börjar det bli dags för en uppfräschning hemma hos dig? Har du funderat över att tapetsera om i något av rummen? Eller kanske du tänkt måla väggarna i en ny fräsch färg? En av hemmets komponenter som ofta förbises i samband med en renovering är golven.

 

 

Mer än bara nåt att gå på

 

Golvet bidrar mer än man kanske tror till hemmets helhetsintryck. Vissa byter till exempel ut hela köksinredningen men har kvar den gamla plastmattan på golvet. Den kommer då att sticka ut mer än innan och tyvärr bidra till ett lite sjaskigt intryck. Detsamma gäller ett nednött trägolv.

 

Förutom utseendet handlar golvet även om det praktiska. Ett nytt, fräscht golv är mer lättstädat än ett slitet. I hallen eller i badrummet kanske man vill passa på att sätta in golvvärme. Då bidrar det nya golvet även till uppvärmningen av hemmet, och till att hålla torrt för att undvika fuktskador.

 

Hjälp med golvet

 

Om du överväger att restaurera ditt gamla trägolv finns det hjälp att få. Behandling golv i Stockholm görs av professionella golvvårdare som kan ge användbara tips. Det går också att hyra in golvslipare som har rätt teknik och utrustning för att göra det bästa av ditt golv.

 

När ett trägolv blivit slipat och ser nylagt ut, då behöver det en slutprodukt. Vissa gillar målade trägolv medan andra föredrar att lacka. Ett tredje alternativ är att olja in träet, eller kanske lasera. Där finns det många underhållsaspekter att ta hänsyn till. Anlita en golvexpert för att få hjälp att fatta ett beslut som blir bra även i längden.