single-image

En fet kopp kaffe

Det är något bara med doften från kaffebönorna som drar igång systemet. Håller ni med?
Att öppna en helt ny påse med fina kaffebönor och känna lukten slå upp mot en, ja det är något nästan skrämmande förtrollande över den stunden.

Det är inte någon hemlighet att vi dricker väldigt mycket kaffe i Sverige. Inte lika mycket som finnarna dock, som däremot brygger sitt kaffe svagare än vad svensken gör i allmänhet. Här tycker vi att det ska vara svart som olja när vi häller upp det. 
Finns det minsta antydan till transparens så jämrar man sig lite i hemlighet över hur svag koppen kommer att kännas. Då tar man kanske en tretår för att parera bristen av koffeinkick.
Fördelen med att ha en maskin från https://www.docucraft.se på jobbet är att man såklart kan välja att maxa styrkemätaren efter behag.

De senaste åren har många upptäckt fettkaffet. Alltså kaffe med smör eller kokosolja och så kallad MCT-olja. Sedan mixar man ihop allt så att det blir som en god latte.

Speciellt populär är den inom LCHF-kretsar. Många använder drycken som en måltidsersättning eftersom den innehåller en rejäl mängd kalorier som håller en mätt, kombinerat med boosten av energi som koffeinet ger kroppen. På så sätt blir man både pigg och håller sig mätt.

Nu lär det dröja tills kaffemaskinerna erbjuder fettkaffe, men som tur är så kan man göra det själv. Kanske har du till och med någon på jobbet som har en burk kokosolja stående på skrivbordet? Det tar ett tag att vänja sig vid smaken (och kanske synen) av fett vid kaffet, men med tiden så.
I ärlighetens namn så är varianten med smör godare men för den som inte har möjlighet att springa upp till kylen efter sitt paket så är kokosolja ett smidigt alternativ.

Så låt koppen väl smaka – med eller utan fett.