single-image

En säng för välmående

Stressen i samhället tycks öka år för år. Man ska hinna med allt som måste göras på jobbet och i hemmet. Man ska dessutom ha en spännande fritid med massa aktiviteter och upplevelser, på det ska man även vara den perfekta föräldern, kompisen, släktingen och kollegan. Vilket i princip är omöjligt utan att bli utbränd på kuppen. Men man behöver inte heller göra allt det där, det viktigaste är att man gör det man själv tycker om och tar hand om de man har nära.

Vill man ändå var en person som har många bollar i luften så bör man vara noga med att äta och sova bra. Alla människor behöver sova och god sömn gör att man fungerar så mycket bättre samt kan hantera all stress man utsätts för dagligen. När man sover får kroppen och hjärnan möjlighet att återhämta sig och bearbeta intryck. Det är även då som kroppens immunsystem aktiveras och viktiga hormoner bildas, samtidigt som produktionen av stresshormoner minskar. Att sova tillräckligt kan dessutom minska risken för sjukdomar som till exempel förhöjda blodfetter, hjärt-kärlsjukdom, diabetes typ 2, depression och utmattningssyndrom. Hur mycket sömn man behöver är individuellt, men genomsnittet för en vuxen människa brukar ligga på cirka sju timmar.

En bra säng kan vara avgörande när det kommer till god sömn och kan dessutom ha positiv effekt på till exempel en stel och värkande rygg eller nacke. Det gör att en säng kan vara bland de viktigaste investeringarna man gör i sitt liv. Hos Bättre Nätter hittar man ett stort utbud av sängar som håller hög kvalitet i flera olika modeller, storlekar och material. De erbjuder gratis leverans och 30 dagars öppet köp. Bättre Nätter lämnar dessutom 100 dagars sovgaranti så att man kan vara helt säker på att man gjort en bra investering. Läs mer på https://www.battrenatter.se/.