single-image

Förekom tandtrollen!

Det är sällan ett tandläkarbesök är något att se fram emot. Mycket går att göra för att undvika ett extra återbesök. Vanliga kontroller är självklart bra att gå på, men man vill gärna komma ut med ett leende och utan behov av lagningar. För den som har tandläkarskräck så finns det hjälp att tillgå. Vid svårare fall så kan man behöva stöd för att klara av tandläkarbesöket. Det finns så klart alltid möjlighet till att använda lustgas för den som behöver. Att undvika besöket och dra ut på tiden gör ofta saken värre – med större lagningar som följd.

Glöm inte regelbundna kontroller

Det bästa sättet att hålla koll på sin tandhälsa är så klart att göra det till en vana att gå på sina kontroller. Ofta blir man påmind om när det är dags igen för ett besök. Det är bättre att hitta eventuella hål i ett tidigt skede så att mindre jobb behöver göras. Ta kontakt med din tandläkare i östersund via http://www.bjorktandhalsa.se/ för att boka in en tid i tid! Det är som sagt enkelt att laga hål i god och på så vis minska ner på tandläkarbesöken.

Var noga med din tandhygien

Det kan tyckas som något självklart att hålla tänderna fina, men många slarvar med tandhygienen och då är det inte bara tandborstningen det gäller. Att borsta tänderna ordentligt lärde sig de flesta som barn. Att använda mellanrumsborstar och tandtråd är dock något som kanske inte alla inte lärde sig. Även detta är viktigt för en god munhälsa – enbart tandborstning räcker inte! En annan bra sak som åtminstone många av den lite äldre generationen minns är fluorsköljningar i skolan. Idag har detta dragits in på och då ligger ansvaret i hemmet. Det är inte bara för barn som det är bra med munskölj. Använd en produkt med en så hög fluorhalt som möjligt.

 

You may like