single-image

Hur gör man brandgenomföringar?

Idag går det på automatik att man brandsäkrar de nya husen och lägenheterna som byggs upp. Förr i tiden var det inte alls lika självklart. Flera av alla de äldre husen man kan se när man kör igenom Sverige står utan någon brandsäkring alls. Det finns till och med de som inte ens har brandvarnare i sitt hem. Var inte en av dem, om branden är inne kan det vara för sent. Brandskydd räddar liv. 

Var istället smart och kontrollera så att de funkar med jämna mellanrum. Oavsett om man bor i hus eller i lägenhet är det otroligt viktigt att ha ett bra brandskydd. I lägenhet är det nästan ett måste. 

Skulle det börja brinna i en lägenhet finns det ingen chans för dem ovanför att ta sig ut utan något skydd som hjälper till att stoppa. Bränder skövlar liv varenda år. Detta är inget man ska spara in på. 

Hur kan man skydda sig från brand?

Marknaden idag är stor och bred med olika sätt man kan skydda sig på. Det är ju de vanliga med brandlarm, brandsläckare och brandfilt. Detta bör finnas i varenda hem och vara lätt åtkomligt. Sen finns det en hel rad med andra saker, till exempel kan man göra en brandtätning, denna sätter man i väggen. Man kan göra en brandmålning, vilket är en färg man målar med på väggarna. 

När man gör något av detta ska man även vara noga med att göra brandgenomföringar. Det vore tråkigt om man skyddar sig men glömmer bort att skydda hålen som går igenom väggen, för exempelvis sladdar. Nu har du nog insett hur viktigt det är med ett skydd. Kolla på sidan https://sewatek.se/ och se om de kan hjälpa dig. De ser till att hitta en lösning som passar dig och din byggnad bra.