single-image

I minnenas värld

Har du något minne som du ofta återvänder till?
Kanske en semester som du gjorde tillsammans med någon som du håller djupt om.
Eller varför inte barndomens resor till mormor och morfar och deras stuga på landet?
En annan sak som vi gärna tänker ofta på är det där tillfället när vi faktiskt trotsade våra rädslor och blev till något större än vi var innan.

Minnen är djupt fascinerade saker. De är som broar till en gången tid. Länkar till något som har hänt men aldrig kommer att hända igen. Gissningsvis är det därför vi värdesätter dem så mycket. De är som skatter som aldrig kan reproduceras.

Det är också intressant med vad som triggar igång minnen. Fotografier är förstås det vanligaste vi har att ta till när vi vill minnas om saker. Framför allt sedan de teknikladdade mobilernas intåg. Då blev film också var mans gods.
Frågan är hur mycket plats våra minnen egentligen tar upp på servrar, i form av ljud och bild på tjänster som Instagram.

Dofter är en annan sak som snabbt frammanar minnen i våra tankar. Kanske är det en maträtt som ofta lagades när du var liten? Eller en doftgran som alltid hängde i din pappas gamla bil?

Parfymer är också starkt sammankopplade med minnen. Kanske drar någon speciell doft dig tillbaka till minnet av ungdomens kärlek. Letar du för övrigt efter en parfym att ge bort som present till din nuvarande partner, så finns det mycket att välja på hos www.sephora.se.

Ja det är lätt att bli nostalgisk när man tänker minnen, men det gäller att samtidigt blicka framåt. Vi prenumererar gärna på trygghet, men tider som flytt kommer aldrig igen.
Däremot kan vi lära oss av det som har hänt. Genom att dra lärdom av igår kan vi skapa en ännu mer fantastisk värld redan idag.