single-image

Köpa tid för pengarna

I dessa pandemiska tider sitter många av oss och klickar loss bland nätbutikerna. Tydligen jobbar till exempel pakethanteringen på Postnord på som om det vore julafton eller Black Friday. När vi inte längre rör oss ute i det öppna lika mycket som tidigare så handlar vi istället mer än någonsin i nätbutikerna. 
Virusets utbrott verkar med andra ord ha accelererat förändringarna i våra köpvanor. Det är helt enkelt väldigt smidigt att sitta och klicka hem saker och ting istället för att besöka de fysiska butikerna. Speciellt när flera av näthandlarna erbjuder fri frakt och fria returer.

Samtidigt går det ju inte riktigt att jämföra med den trevliga upplevelse som man får i en fysisk affär. Trots allt så är vi människor ett socialt djur som frodas när vi får träffa andra, i lagom doser i varje fall. Att få stå och prata med någon och få tips och rekommendationer av ett leende ansikte – ja det mår vi helt enkelt bra av.

Hur vår vardag kommer att se ut efter att detta virusutbrott är över återstår att se. Garanterat så kommer förändringarna i våra vanor att fortsätta att äga rum. Framför allt om det kommer att komma en andra våg av viruset under hösten, något som vissa befarar.
Redan nu står det klart att vi kommer att ha vant oss ännu mer vid att få mat utkörd till oss. Både när det kommer till veckohandling från mataffärerna men såklart också färdiga måltider från restauranger. Det är helt enkelt skönt och smidigt att unna sig detta då och då, vilket stod klart redan tidigare. Nu kommer vi nog dock som sagt att få se ännu mer av den varan.

För gemensam nämnare för allt detta är att det sparar oss tid. Många har säkert blivit mer varse om att just tid är den valuta som vi inte kan köpa mer av. Så varför inte använda lönen till just det: Att köpa tid genom att få saker levererade hem?