single-image

Med bra sybehör blir det enklare att släppa fram skaparglädjen

Att sy sina egna kläder är kanske inte något för alla. Det krävs en hel del kreativitet, tålamod, skicklighet och kunskap för att lyckas få ihop snygga plagg som sitter bra på kroppen. Något som däremot de allra flesta med lite idéer och en vilja att skapa kan göra är att laga och fixa till redan befintliga plagg. Det är dessutom något som är väldigt bra för miljön eftersom man tar tillvara på sådant som redan finns istället för att hela tiden köpa nytt. 

Ta vara på favoriterna i garderoben

Alla har vi väl haft det där plagget som man använt till det i princip faller i bitar av kroppen. Det är inte alltid lätt att hitta kläder som sitter precis som de ska och dessutom ser riktigt snyggt ut på alla sätt man själv gillar. Det tråkiga är också att alla plagg slits med tiden, men vårdar man de väl genom att följa tvättråd och så vidare, samt laga om det uppstått en liten reva eller om något fallit bort så kan plagget i regel hålla väldigt många år.

Skapa något eget

Det är som sagt inte alltid så lätt att sy ett plagg helt från grunden, men med lite kreativa idéer och skaparglädje kan man modifiera ett befintligt plagg så att det passar perfekt till ens egna stil. Det kan till exempel handla om att ta bort eller lägga till detaljer på plagget, men också att sy in, sy ut eller färga det i en annan kulör. Det går att göra väldigt mycket bara man vill.

Bra sybehör underlättar vid skapandet

För att lyckas kan det dock krävas en del sybehör. Hos LeatherHouse hittar man olika tillbehör som kan vara väldigt bra att ha, allt från vantfoder till blixtlås och nålar. Vill man ha lite extra inspiration så säljer de även läroböcker.