single-image

Råd bot på tillvarons ökande komplexitet

Vi lever idag i en värld som de flesta av oss inte förstår oss på. I takt med att vi har blivit allt mer digitaliserade så krävs det specialistkunskap för att förstå sig på de saker som vi omger oss med. Smarta hem fortsätter utvecklingen och det är bara att inse att det bara kommer att fortsätta åt samma håll.

Vem vet hur det kommer att se ut i framtiden? Kanske kommer det vara lika naturligt att varje hushåll har ett avtal gällande it säkerhet som det är att man har försäkringar. Med tanke på att vissa experter säger att det bara är en fråga om tid tills vi blir sammankopplade med tekniken så är det kanske inte en alltför vild gissning.

Med allt detta i åtanke så kan det vara skönt att ha saker i sitt liv som balanserar tillvaron åt andra hållet. Fysiska upplevelser och enkelt mekanik som går att förstå sig på. Alla som någon gång har meckat med en cykel vet till exempel vad detta handlar om: Felsökning är relativt enkelt eftersom det mesta på en hoj är rätt självklart. Funkar inte bromsen så får man kanske dra åt en kabel som sitter löst.

Annat är det som sagt med datorer och liknande. Även om man tack vara lite sökande på nätet kan få svar på mycket så är det svårt för många att hänga med. Helt ska allt bara fungera utan något strul. För när det väl hänger sig, vilket det ofrånkomligen gör till slut, så är det klurigt att börja lista ut vad det är som har hänt.

Då är det bara att plikttroget räcka över datorn till experterna och låta dem sköta sitt. Extrapolera detta till stora system, som på företag, och det blir uppenbart varför man behöver hjälp av aktörer så som EDGE. Det är helt enkelt skönt att veta att man har systemet i trygga händer.