single-image

Renovering av badrum

När man tänker på det är nog badrummet ett av de viktigaste rummen i bostaden. Det är väldigt specifikt vad det ska användas till. Det är klart, köket är ett annat viktigt rum, men i övrigt kan man disponera sina rum lite som man vill. Man kan sova i vardagsrummet, man kan ha tv:n i sovrummet och så vidare. Badrummet är också ett rum där det ställs extra höga byggtekniska krav. Man ska kunna spruta vatten på väggar och golv utan att riskera läckage till bakomliggande konstruktion med vattenskada som följd. Det är mycket noga.

 

Se upp för fuskbyggare

Om man tar in offert från en ensam byggare som påstår att denne kan göra allt själv så är det läge att se upp. En seriös entreprenör ser till att alla led i renoveringen utförs på korrekt sätt, och det brukar ofta ske genom att kompetens för sådant som VVS och elinstallationer utförs av duktiga samarbetspartners. Man ska inte ta några risker med sin badrumsrenovering. Man ska anlita ett byggföretag som tar ens behov på största allvar. Då kan man vara säker på att slippa obehagliga överraskningar framöver.

Den roliga biten

När man vet att byggaren man anlitar är seriös, att byggaren kommer säkerställa att allt blir rätt rent funktionellt, då kan man själv fokusera på det roliga – att välja kakel, toalettstol med mera. Ska det vara spotlights i taket? Ska det vara badkar eller duschhörna? Kanske en jacuzzi? Ska spegelskåpet ha eluttag där man kan ladda rakapparaten och eltandborsten? Det är mycket att ta ställning till. Och när ett badrum renoveras måste allt ske i rätt ordning. Därför måste man se till att ha en tydlig dialog med sin byggare, både innan projektet påbörjas och under tiden det pågår. Då kommer man att trivas och vara nöjd med sitt badrum i många år framöver.