single-image

Sköna manchesterbackar med pistmaskinens hjälp på pistmaskin.net

Vinter med gnistrande snö och en klarblå himmel. Tänk att man står högst upp på toppen på fjället. Utsikten är magnifik och där nere i dalen väntar en rykande varm kopp choklad. Det är bara att kasta sig utför i en nypistad manchesterbacke! Känn hur skidorna glider perfekt i backen, det här kan bara bli en perfekt dag.

Backarna blir aldrig så där perfekta själva av naturen utan behöver hjälp från en pistmaskin. Det finns pistmaskiner för alla typer av backar, inte bara vanlig utförsåkning. En pistmaskin klarar även de svartaste backarna utan problem.

 

Pista både utför och på längden

Alla skidanläggningar har vanliga utförsbackar som pistas varje kväll och natt. Utförsåkarna har då nypistade och välpreparerade backar att åka på, när de ger sig ut på morgonskidåkning.  Välpistade backar ger ett bra rykte för skidområdet som då lockar till sig fler besökare.

Pistmaskinerna kan också pista upp snygga snowparks och riktigt bra pipes. Maskinförarna behöver vara både erfarna och duktiga för att kunna pista dessa områden. Om man vill arbeta som pistmaskinsförare får man gå en pistförarutbildning. Detta gör man hos Svenska Skidanläggningars Organisation. Utöver en grundutbildning behöver man också 200 timmars körning med pistmaskin för att få ett godkänt förarbevis.

 

 

Tillbehör till pistmaskinen

För de som föredrar längdåkning så prepareras även dessa spår av pistmaskiner. Det ger ett jämnt och bra längdspår hela slingan runt oavsett längd. Självklart kan man också använda pistmaskiner för inomhusbackar och längdspår inomhus.

Det finns fler användningsområden för pistmaskiner än bara att pista. Man kan till exempel köpa en passagerarmodul som sätts bak på pistmaskinen. Då kan pistmaskinen användas som transportfordon. Transportera anläggningens gäster till skidanläggningens olika aktiviteter.

Idag är pistmaskinerna utrustade med ergonomiska säten för maskinförarna. Den avancerade teknologin är inte allt en pistmaskin har att erbjuda. Komfort och design gör också hytten till en utomordentlig arbetsplats.

Leave a Comment

Your email address will not be published.