single-image

Sköt om själens fönster

Ögonen är själens fönster, heter det. Därför har vi ofta svårt att hålla hemligheter från de vi älskar. En blick kan säga mer än tusen ord, men blickar kan också användas skickligt för att dölja sanningar. Men vad händer när dagsljuset börjar slockna, när själens fönster inte längre är så skarpa som förr? Att förlora synen är en tragedi som någon liknat vid förlusten av en älskad familjemedlem – detta sinne som vi är så beroende av, och får så mycket njutning från, vill vi gärna behålla så länge det går och helst så skarpt som möjligt.

 

Dags för glasögon?

För de flesta av oss är synfelen inte så allvarliga att de inte kan behandlas. I Sverige är närsynthet ett av de vanligaste synfelen även bland barn och ungdomar. Glasögon eller linser kan som tur är korrigera detta fel och ge bäraren en skarpare syn på världen. Men var ska du vända dig för att hitta en bra ögonläkare i Stockholm? Valet är av högsta vikt, eftersom resultatet kommer att påverka din livsstil och livskvalité. Får du rätt glasögon med rätt korrigering så kommer du att se världen med nya ögon. Får du fel mått kommer du inte bara att se suddigt när du bär dem, utan de kan även förstöra dina ögon.

 

 

Inte bara närsynthet

Om det är viktigt att få rätt optiker när man ska skaffa glasögon, är valet ännu viktigare när det gäller invasiva procedurer som operation för katarakt eller glaukom. Det du vill är att få din syn fixad, inte förstörd. I Stockholm finns därför Lamera Medical Clinic som är en av landstingets auktoriserade kliniker. Hit kan du gå vare sig du har astigmatism, närsynthet, översynthet, ålderssynthet, katarakt eller glaukom. Kliniken ligger i Solna, men det finns ingen walk-in mottagning. Du måste boka tid för varje besök via telefon eller webbsida.