single-image

Skydda ditt hem med säkerhetsdörrar

Under de senare åren har fler och fler bytt ut lägenhetsdörrarna mot säkerhetsdörrar av olika slag. Det kan vara dörrar som är svåra att bryta sig in igenom, eller dörrar som till och med kan fungera som ett stopp vid brand.

Men numera har även många villaägare börjat byta ut sina ytterdörrar mot säkerhetsdörrar för att få ett hus som är skyddat på bästa sätt. Det gör att villainbrotten blivit svårare att utföra, och kombinationen med ett bra larm gör att det även blir färre ägodelar som stjäls vid inbrott.

 

Välj rätt för dig

Det kan vara lockande att ta den allra bästa säkerhetsdörren när du ska välja en dörr för dig. Men med ökad funktion stiger även priset. Därför kan det vara klokt att satsa på en dörr som har allt det som du behöver ha i en dörr. Det gäller exempelvis brandsäkerheten, som är mindre viktig när det gäller en ytterdörr i en villa jämfört med en ytterdörr i ett flerfamiljshus.

Idag kan du även välja en säkerhetsdörr som har fönster i sig. Det gör att dörren får ett lättare utseende och även fungerar som ljusinsläpp. Du får dessutom lättare att se vem som ringer på och vad som händer utanför din dörr.

 

 

Dörrar inuti bostaden

Säkerhetsdörrar är oftast ytterdörrar men det kan finnas skäl till att ha dem även inuti en bostad. Kanske vill du skydda övriga huset ifall en brand skulle uppstå i en värmepanna, som drivs med exempelvis pellets, ved, olja eller liknande.

Det är även mycket vanligt att man väljer en säkerhetsdörr i de fall där man har ett säkerhetsrum som personligt skydd eller för förvaring av värdesaker. Så om du funderar på att skaffa en säkerhetsdörr kan du välja bland en stor mängd olika dörrar med olika säkerhetsgrad och funktion. Det finns något för alla.