single-image

Sockervax – det nya guldet

Vad tusan är sockervax!? Ja, så är det nog många som tänker när de får höra det ordet. Men vad är det då? Jo, sockervax är faktiskt precis som det låter, ett vax gjort av socker. Det är tillverkat av smält socker (och även lite vatten och saften av citron) och används till att ta bort hår med, till exempel för att vaxa benen. Det ser ut som vanligt vax för hårborttagning, det är klibbigt och gyllene i färgen. Men ingredienserna skiljer sig åt såväl som tekniken när man drar bort hårstråna med det. Det är en väldigt skonsam, och inte så smärtsam, metod för huden.

 

 

Göra eget sockervax

 

Vill man kan man enkelt göra sitt eget sockervax hemma med hjälp av ingredienserna som nämndes ovan: socker, vatten och citron. Då blir det helt plötsligt väldigt billigt att vaxa benen. Men det kräver en särskild teknik och det är bra att bemästra den innan man börjar. Därför bör man nog prova på ett mindre område som inte är så känsligt om man känner sig ovan eller aldrig gjort det förut. Är man lite darrig på handen och vill känna sig på den säkra sidan går man istället till en terapeut som är expert på just sockervax.

 

Gå till en sockervaxterapeut

En sockervaxterapeut är utbildad speciellt för att hantera sockervax, inte enbart att vaxa benen på sedvanligt vis alltså. Att vaxa med sockervax kräver som sagt en särskild teknik. Man applicerar det varma vaxet på det stället där hår ska avlägsnas, sedan tar terapeuten tag i själva vaxet och rycker till i hårets egen växtriktning. Det används alltså inga remsor i denna metod, vilket är ett stort plus då det ger terapeuten mycket mer kontroll över själva utförandet. Vill man få veta mer om sockervax och hur det går till kan man kika här: http://www.bodyfashion.se/.