single-image

Vägen till hållbara husprojekt

Har du också ett projekt på lut? Något som du länge har tänkt att du skall göra men som aldrig har blivit av? Hemligheten är att ta små steg i taget, istället för att vänta på den där stora stunden då allt ska göras på en gång.
Annars är det lätt hänt att saker och ting tar hela semestern i anspråk. Visst, det fungerar om man är ensam och inte har någon annan att ta hänsyn till. I annat fall, om du har en familj, är det lätt hänt att dina närmaste blir frustrerade över att du aldrig spenderar någon tid tillsammans med dem.

För det är lätt hänt att man får lite tunnelseende när man ger sig in i något som man verkligen är intresserad av. Man glömmer liksom bort tiden, och personerna, omkring en. Det börjar kanske med en enkel fråga så som: Vad gäller för bygglov? 
Snart så har du grävt ned dig i en massa sajter och dokument som du endast tittar upp ur för att göra ett snabbt besök i köket eller på toaletten.

Om du alltså istället reserverar lite tid varje dag, eller i varje fall regelbundet och ofta, så får du saker och ting gjorda på ett sätt som gör hela familjen glad. Dessutom så är det en effektiv taktik för att faktiskt få saker och ting slutförda.
Visst kan man få mycket gjort om man tar några få, långa tillfällen. Samtidigt är det lätt hänt att man tappar sugen under vägen. Regelbundenhet fostrar ändå någon sorts uthållighet – man ser hela tiden små framsteg som sporrar en vidare. 

Så oavsett om du ska måla om huset eller göra något annat – se till att alla i din omgivning är med på tåget. På så sätt så kan ni sedan fira slutförandet med ett lätt hjärta.