single-image

Välj parfym efter situation

Många som använder parfym har sin signaturdoft, en favoritparfym som de använder varje dag. Detta är något som många strävar efter, att ha en parfym som andra förknippar med just en själv. Det är givetvis bra att man har hittat en parfym som man tycker om, men man får inte glömma att det är kul att förnya sig lite ibland också. Om man tänker efter så är ju parfymen som en del av ens outfit, och det är sällan man har samma kläder på sig varje dag. Vid de tillfällen då man ska gå på fest direkt efter jobbet går man alltid hem och byter kläder först. Så varför inte passa på att byta parfym vid sådana tillfällen också?

Att ha flera olika parfymer att välja mellan är lyxigt och gör dessutom att man inte blir beroende av en enda parfym. Om den skulle sluta tillverkas till exempel så har man ju ingen alls. För att bygga upp en alldeles egen liten garderob av parfymer att ha vid olika tillfällen behöver man först fundera över vilka tillfällen man använder parfym vid. Är det på jobbet? På festen? Eller något annat tillfälle? Ens signaturdoft bör vara en så kallat klassiskt fräsch doft, som inte sticker ut för mycket utan som bara anas, som till exempel en parfym av Daisy Marc Jacobs. Denna doft bör vara något som man känner sig bekväm i, precis som man gör i sin favorittröja.

 

På en fest kan man ha en lite starkare parfym och ta ut svängarna lite mer än vanligt. Ofta tar man ut svängarna mer med både sitt smink och sina kläder på en fest så då faller det sig naturligt att göra det även med parfymen. En doft att ha på dagen och en på kvällen är en bra början för den som vill utöka sitt förråd av parfymer.