single-image

Viktigt att företagets profil syns i trycksakerna

Som företag är det viktigt med profilering och att trycksaker som exempelvis visitkort, brevpapper, kuvert och broschyrer blir rätt. Men även andra trycksaker som används i verksamheten måste bli rätt som exempelvis etiketter. Innan man kontaktar ett tryckeri är det därför bra om man först har ett original färdigställt som visar hur man vill ha trycksaken. Originalet ska visa företagets grafisk profil med färger, teckensnitt, logotyp och symboler etc. Ofta kan man ta hjälp av en reklambyrå eller en illustratör för att utforma företagets profil. Men man kan även själv göra den med hjälp av olika digitala ritprogram. 

 

Gör ett original

De flesta tryckerier vill gärna att man kommer med ett original som är en tryckoptimerad PDF-fil. Detta innebär bland annat att bilder ska vara högupplösta i 300 dpi och konverterade till CMYK i EPS eller TIFF-format. Att också lägga originalet i rätt sidstorlek och inte glömma att lägga till ett utfall på 3 mm är viktigt för att få allt rätt. Är man det minsta osäker på hur man iordningställer ett original gör man bäst i att be tryckeriet om hjälp. Naturligtvis kostar detta extra men det är också viktigt att trycksakerna blir rätt och att de går att använda. 

 

 

Välj tryckeri

När man väljer tryckeri i Kalmar eller någon annanstans är det bra att gå på rekommendationer från vänner och andra företag. Man kan även be tryckeriet om referenser och titta på tryckta produkter som de har producerat för att göra en bedömning. Har tryckeriet funnits med i branschen ett tag och dessutom kanske har ett par större välkända kunder i sin portfolio, brukar det vara ett bra tecken på att de kan leverera tryck av hög kvalitet. Naturligtvis spelar även priset roll. Kontakta därför ett par olika tryckerier och be om en kostnadsfri offert innan ni gör er beställning.